Verloop behandeling

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen terecht voor behandeling van lichte tot matig ernstige klachten, zoals onder andere stress, depressie, trauma en angstklachten. De behandeling is veelal kortdurend en bestaat uit 8 eenvoudige stappen:
  1. Je hebt last van psychische klachten en wilt hiervoor psychologische hulp. Wil je de behandeling vergoed krijgen vanuit je zorgverzekeraar? Ga dan door naar stap 2. Niet alle behandelingen worden vergoed; zie vergoedingen en tarieven.
  2. Ga naar je huisarts om te overleggen welke psychologische hulp het meest passend is bij je klachten. Wanneer je kortdurende behandeling wil voor lichte tot matige klachten dan kun in mijn praktijk terecht. De huisarts zal beoordelen of dit passende zorg is en zal een verwijzing maken. Je kan vervolgens een mail sturen of bellen, om je aan te melden en te informeren of er plaats is in de praktijk.
  3. TIjdens het eerste gesprek, de intake, maken we kennis met elkaar . Samen inventariseren we de klachten en wordt er gekeken naar je hulpvraag. Afhankelijk van de complexiteit kan de intake en diagnostiekfase in meerdere sessies plaatsvinden.
  4. Neem het volgende mee naar je intakegesprek:
    • Zorgpas
    • Identiteitsbewijs
    • Verwijsbrief huisarts
  5. Samen met jou stellen we een behandelplan met duidelijke behandeldoelen op, die voor jou belangrijk zijn. Afhankelijk van je klachten en je wensen, kunnen er verschillende therapieën gecombineerd worden.
  6. Tijdens de behandeling ga je actief aan de slag met je klachten en je behandeldoelen. Hierbij kunnen verschillende therapieën worden ingezet, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie, zie ook werkwijze.
  7. Tussentijds blijven we regelmatig evalueren om ervoor te zorgen dat de behandeling bij je verwachtingen en wensen blijft aansluiten. Waar nodig worden behandeldoelen bijgesteld.
  8. Als blijkt dat een kortdurende behandeling niet voldoende is voor jou, dan word je terug- of doorverwezen naar je huisarts voor gespecialiseerde hulp. Tevens volgt er aan het einde van je behandeling een terugkoppeling naar de verwijzer, altijd in overleg met jou.
  9. Aan het einde van de behandeling voel je beter en heb je meer inzichten en vaardigheden op eigen kracht weer verder te gaan.