Jinke Houx                                                                                                                                                                                                                                                  

Sinds 1993 ben ik werkzaam als psycholoog in de gezondheidszorg. Voor en tijdens mijn studie was ik 8 jaar eigenaar van Restaurant Hemelse Modder in Amsterdam. Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar na een tijdje voelde ik dat mijn hart toch meer bij mensen dan bij koken lag.   Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij ik zowel in de klinische psychologie als in de neuropsychologie ben afgestudeerd, heb ik talrijke vervolgopleidingen gedaan. 
Opleidingen en post-doctorale cursussen in o.a. directieve systeemtherapie en in lichaamsgerichte therapie hoorden hier ook bij. Deze versterkten mijn holistische en transpersoonlijke mensvisie. De mindfulnesstrainersopleiding en de opleiding emotional focused couple therapie (EFT-relatietherapie)  en schematherapie hebben hier eveneens aan bijgedragen.
Naast de Big-kwalificatie gezondheidzorgpsycholoog, heb ik sinds 2008 jaar ook de kwalificatie eerstelijnspsycholoog. 


Na 15 jaar in gezondheidszorginstellingen te hebben gewerkt als psycholoog en leidinggevende, besloot ik om op 1 januari 2008 een eerstelijnspraktijk te starten. De combinatie van hulpverlening en zelfstandig ondernemersschap zit mij toch wel in het bloed.
Nu alweer 10 jaar werk ik in mijn eigen praktijk  met erg veel toewijding en plezier.  Tevens ben ik inmiddels 25 jaar als psycholoog werkzaam.  Ik ben geboren in Maastricht en via Amsterdam, Nijmegen, uiteindelijk in het midden van het land, Ravenstein, terechtgekomen. 
Ik ben getrouwd en moeder van drie volwassen uitwonende kinderen.